dinsdag 30 maart 2010

Models Own!

Nagellakjes kan je nooit genoeg hebben.

Ik loop dan ook al een tijdje te kwijlen bij de lakjes van models own! En afgelopen week kon je meedoen met een onderzoekje bij hun, en als beloning hiervoor kreeg je dan een kortingscode opgestuurd.

Vandaag ontving ik de code in mijn mailbox, ik rende naar de plek waar papa zijn credit card verstopt (you need to try harder, dad!) en dook weer achter mijn pc.

Het volgende heb ik besteld!


Zoals jullie zien, veel glitters! I love glitters. Glitters en cream lakjes zijn my favorite!
Dit word mijn eerste kenningsmaking met dit merk. Erg goedkoop zijn ze niet. De lakjes kosten 5 pond per stuk. Als je er 5 besteld krijg je 7 pond korting. als je er 3 besteld krijg je 5 pond korting. Maar, ik bestelde er 10, en ik had een kortingscode van 30%! Verzenden is ook vrij prijzig, 10 pond. Uiteindelijk was ik voor mijn hele bestelling, inclusief verzenden, €44 kwijt.

Uiteraard krijgen jullie swatches te zien zodra ze binnen zijn. Ook zal ik jullie laten weten hoe lang het duurt voor de bestelling binnen komt!


Liefs, Charmain

Orde in de chaos?

Hoe bewaar ik mijn make-up?

Make-up opbergen is altijd lastig. Helemaal als je veel heb! Je wilt niet alles zo goed opbergen dat je eerst een uur bezig bent met alles bij elkaar te zoeken. Maar toch moeten je juweeltjes wel veilig liggen, zodat ze niet uitdrogen, nat worden of er iets anders mee gebeurd!

Ik maak mezelf altijd op aan mijn bureau. Ik heb naast mijn monitor een staande spiegel staan. En daarnaast, dit.



Links zien jullie mijn sieradenkistje van Thomas Sabo (ook al zo een verslaving). Ernaast heb ik een soort van rond dienblad die ik pas geleden bij LeenBakker heb gekocht, hij is mooi barok zilver. Erop staan zilveren barok bekers die ik ooit eens bij de Xenos heb gekocht. Ernaast staat van hetzelde materiaal een blikje.

En niet te vergeten mijn Blond kaars ;)

In de meest linker beker heb ik watternstaafjes zitten, van die wattenstaafjes met een puntje. Super handig voor overtollig eyeliner of nagellak. In de middelste beker zitten al mijn oogschaduwkwasten. Nog een wonder dat ik er zo veel heb want ik draag bijna nooit oogschaduw. In de meest rechter beker zitten mijn gezichtskwasten. De meeste van mijn kwasten komen van Ebay, Everydayminerals of MAC (ik heb 1 fullsize en dan zo een klein holliday setje). Aan de bekers 'hang' ik trouwens ook mijn pincetten, haarklipjes (check de roze strikjes!!!) en een verdwaald paar oorbellen.
Voor de bekers staat een groot deel van mijn foundations. Ik moet eerlijk zijn dat dit niet enorm opgeruimd is, maar wel het beste voor mijn foundations. Het kastje wat ik jullie zometeen laat zien, daar passen zij niet in. Niet staand in iedergeval. En ik vind het heel vervelend om mijn foundations op hun zij te laten liggen. Ook staat er een Clinique poreminimizer tubetje, hier later meer over.
Het blikje ernaast bevast wattenbolletjes, mijn nagels lak ik ook aan mijn bureau en dit is enorm handig.
Maar waar laat ik de rest?


Mijn trouwe Helmer kastje van de Ikea staat onder mijn bureau. De bovenste 3 lades gebruik ik voor make-up wat ik vaak gebruik. De vierde la zit oogschaduws in, maar die gebruik ik bijna nooit.
In de lades heb ik kleine plastic bakjes van de Blokker. Deze kan je aan elkaar vast maken.
La 1:

In de bovenste la bewaar ik in het eerste bakje mijn concealers, primers en poeders. Het onderste bakje in het midden bevat al mijn mascara's. Ik weet dat ej mascara's om de 3 maanden hoort te vervangen, maar eerlijk gezegd heb ik dat nog nooit gedaan. Het bakje erboven bevat allerlei soort eyeliners. Kohl, gel en potloodjes in allerlei kleurtjes. Het bakje erboven liggen al mijn wenkbrauwspulletjes.
Direct naast mijn bakje met wenkbrauwspulletjes ligt mijn anastasia etuitje. Eronder is een bakje waar ook nog wat foundations liggen. Deze gebruik ik bijna nooit. Ook hier liggen wat primers en poeders. Deze gebruik ik zelden.
La 2:


Deze foto heb ik andersom genomen, waarom weet ik ook niet. Rechts onder op de foto staan mijn lipsticks, ernaast mijn lippenbalsems. Het bakje erboven liggen mijn lipglossjes in. Erboven liggen mijn blushes en MSF's. Het bakje links daarvan liggen nog een paar blushes. En dat witte grote rondje is ook een soort MSF, daaronder ligt nog mijn bronzer (die ik nooit gebruik aangezien ik spierwit ben). Het laatste bakje liggen ook nog wat lipsticks en blushes die ik niet zovaak gebruik.

La 3:


Nagellak! De meeste lakejs staan gewoon rechtop, degene die niet rechtop passen liggen rechtsboven in een bakje. Hier liggen ook vijlen, pincetten en steentjes in.
Zo, misschien heeft iemand hier wat aan! Vooral de bakjes van de blokker vind ik enorm handig! Vooral omdat er geen ruimte verloren gaat op deze manier.
Liefs, Charmain




maandag 29 maart 2010

Mijn gezichts verzorging.

Gezichtsverzorging is ontzettend belangrijk. Het is namelijk de basis waar op je de 'fun' (lees de rest van je make-up) kan aanbrengen.

Zelfs heb ik een enorm vette huid, met net boven m'n wenkbrauwen droge plekjes. Heel vreemd. Je zou het dus gecombineerd kunnen noemen, maar zelf noem ik het liever vet.

Sinds kort gebruik ik het 3 stappen plan van Clinique, en ik moet zeggen dat ik behoorlijk tevreden ben!

Je hebt nummer 1 voor de droge huid. Nummer 2 voor de droge gecombineerde huid. Nummer 3 voor de gecombineerde vette huid, en als laatst nummer 4 voor de oily skin.

Wat handig is, is dat er kleine setjes voor €30 te koop zijn om de producten eerst eens uit te testen.

Als eerst gebruik je de liquid facial soap (200 ml = €18,55), en ik dus in de oily skin formula. Deze vind ik met name fijn omdat hij liquid is. Eerst een stuk zeep opschuimen vind ik teveel werk (ja, ik ben lui). Ook is hij ontzettend hygienisch omdat er een pompje op zit! Ja, ik ben fan van producten met pompjes! Hij staat als tweede van links op de foto.
Mocht je nou toch liever van een stuk zeep houden, die zijn ook te koop (100g - €15,45).


Als tweede gebruik je de clarifying lotion, ik gebruik de nummer 3 (combination oily skin). Dit is grof gezegd gewoon een tonic. (En toevallig is de mijne roze, meant to be!) Hier heb je verschillende formaten van. De mijne (derde op de foto) komt uit zo een probeer setje, hier had ik nog ruim de helft van over terwijl de rest ondertussen al op was. (200 ml = €20,50, 400 ml - €31,40)

En als derde de gezichtsgel (heb je een droge huid, dus stap 1 of 2, dan is het beter om een creme te nemen). Dramatically different moisturizing gel. Een hele mond vol. Maar oh wat ben ik hier blij mee! Ik merk echt dat deze gel verschil uit maakt. Hij is vrij prijzig (125 ml - €39,95), maar hij heeft voor mij 2 grote pluspunten. Hij trekt namelijk heerlijk snel in, EN hij heeft een pompje ! *doet happy dance* Hij staat het meest links op de foto.

En ja, dan staat er nog een klein tubetje op de foto. Het was toch een 3 stappen plan? Dat klopt. Maar er was bij de douglas een actie waar je samples van clinique kreeg als je voor een x bedrag aan producten kocht. En dit kleine wondertubetje zat er bij!







Het is een scrub. Een gezichtscrub. Een GE-WEL-DIG-E gezichtscrub! Het is een witte creme achtige substantie, waarvan ik eerst dacht, euh een cremetje? Maar nee, de scrub deeltjes zijn zo inimini dat je ze niet ziet, maar wel voelt! Ik heb last van keratosis pilaris (google is your friend) en dit heb ik ook in een milde variatie op mijn kaken. Maar deze scrub laat het als sneeuw voor de zon verdwijnen. Ik krijg zo een zacht, niet-trekkerig, gezichtje hiervan. Ik heb geen idee hoe duur deze normaal is, maar je heb maar een inimini beetje nodig!

Al met al ben ik ontzettend tevreden over deze producten. Het is prijzig, maar ik merk dat ik nu pas echt olieachtig begin te worden na ruim 8 uur. Terwijl dit normaal gesproken al na een uurtje of 3 was!

Eindcijfers:
Facial soap: een dikke 8 (als hij iets goedkoper was, een 10!)
Tonic: een 7 (ik moet zeggen dat ik het nog eens wil proberen met een goedkopere tonic, dit is niet de verschil maker in mijn ogen)
Gezichtsgel: een dikke 9! (wederom, de prijs..autsj)
Scrub: een 10!! (Ik weet de prijs niet, maar deze is wat mij betreft goud waard!)

Hopelijk hebben jullie hier wat aan!

Liefs, Charmain

Mijn favoriete mani!!

Nagellak, ik hou er van.
Roze, ik hou er van.
Glitters, ja, ik hou er van!

En daarom laat ik jullie nu mijn favoriete nagellak combi zien!



De onderste laag is Essie Pink Parka met daaroverheen China Glaze Glam!



Helaas blijft Pink Parka bij mij echt ontzettend slecht zitten, maar oh oh oh wat is ie mooi!



Beide lakjes heb ik op transdesign.com gekocht!



Liefs, Charmain

Mainy's is geopend!

Hooi allemaal!

Ik ben er weer! Het begon weer te kriebelen om een blog bij te houden!

En voor de mensen die mij niet kennen, een korte introductie!

Mijn naam is Charmain, ik ben 21 jaar en ik woon in Amsterdam. Ik heb al eens eerder een blog gehad, maar die heb ik toen gestopt omdat ik het te druk had met mijn studie, stage, werk & vriendje. Inmiddels ben ik gestopt met mijn stage (een en al drama) en ook met mijn studie (no worries, vanaf september ongeveer ga ik weer beginnen). Ik werk nog steeds met daklozen en verslaafden, ontzettend leuk werk!

Wat kunnen jullie verwachten van mijn blog?

Ik schrijf over van alles en nog wat. Dit zal meestal over beauty gaan, maar soms ook wat personal stuff. Ik hou er van om nieuwe producten uit te proberen en deze hier te reviewen. Ook hou ik er van om dingen uit mijn stash te herontdekken! Mijn stash is een mix van high-end en drugstore producten. Voor ieder wat wills dus!

Verder wil ik Suzanne van DeltaCephei nog even bedanken voor de mooie header!

Natuurlijk kunnen jullie mij ook volgen op twitter, waar ik erg actief ben!
http://twitter.com/CharmainAlysa

Liefs, Charmain