maandag 29 maart 2010

Mijn gezichts verzorging.

Gezichtsverzorging is ontzettend belangrijk. Het is namelijk de basis waar op je de 'fun' (lees de rest van je make-up) kan aanbrengen.

Zelfs heb ik een enorm vette huid, met net boven m'n wenkbrauwen droge plekjes. Heel vreemd. Je zou het dus gecombineerd kunnen noemen, maar zelf noem ik het liever vet.

Sinds kort gebruik ik het 3 stappen plan van Clinique, en ik moet zeggen dat ik behoorlijk tevreden ben!

Je hebt nummer 1 voor de droge huid. Nummer 2 voor de droge gecombineerde huid. Nummer 3 voor de gecombineerde vette huid, en als laatst nummer 4 voor de oily skin.

Wat handig is, is dat er kleine setjes voor €30 te koop zijn om de producten eerst eens uit te testen.

Als eerst gebruik je de liquid facial soap (200 ml = €18,55), en ik dus in de oily skin formula. Deze vind ik met name fijn omdat hij liquid is. Eerst een stuk zeep opschuimen vind ik teveel werk (ja, ik ben lui). Ook is hij ontzettend hygienisch omdat er een pompje op zit! Ja, ik ben fan van producten met pompjes! Hij staat als tweede van links op de foto.
Mocht je nou toch liever van een stuk zeep houden, die zijn ook te koop (100g - €15,45).


Als tweede gebruik je de clarifying lotion, ik gebruik de nummer 3 (combination oily skin). Dit is grof gezegd gewoon een tonic. (En toevallig is de mijne roze, meant to be!) Hier heb je verschillende formaten van. De mijne (derde op de foto) komt uit zo een probeer setje, hier had ik nog ruim de helft van over terwijl de rest ondertussen al op was. (200 ml = €20,50, 400 ml - €31,40)

En als derde de gezichtsgel (heb je een droge huid, dus stap 1 of 2, dan is het beter om een creme te nemen). Dramatically different moisturizing gel. Een hele mond vol. Maar oh wat ben ik hier blij mee! Ik merk echt dat deze gel verschil uit maakt. Hij is vrij prijzig (125 ml - €39,95), maar hij heeft voor mij 2 grote pluspunten. Hij trekt namelijk heerlijk snel in, EN hij heeft een pompje ! *doet happy dance* Hij staat het meest links op de foto.

En ja, dan staat er nog een klein tubetje op de foto. Het was toch een 3 stappen plan? Dat klopt. Maar er was bij de douglas een actie waar je samples van clinique kreeg als je voor een x bedrag aan producten kocht. En dit kleine wondertubetje zat er bij!Het is een scrub. Een gezichtscrub. Een GE-WEL-DIG-E gezichtscrub! Het is een witte creme achtige substantie, waarvan ik eerst dacht, euh een cremetje? Maar nee, de scrub deeltjes zijn zo inimini dat je ze niet ziet, maar wel voelt! Ik heb last van keratosis pilaris (google is your friend) en dit heb ik ook in een milde variatie op mijn kaken. Maar deze scrub laat het als sneeuw voor de zon verdwijnen. Ik krijg zo een zacht, niet-trekkerig, gezichtje hiervan. Ik heb geen idee hoe duur deze normaal is, maar je heb maar een inimini beetje nodig!

Al met al ben ik ontzettend tevreden over deze producten. Het is prijzig, maar ik merk dat ik nu pas echt olieachtig begin te worden na ruim 8 uur. Terwijl dit normaal gesproken al na een uurtje of 3 was!

Eindcijfers:
Facial soap: een dikke 8 (als hij iets goedkoper was, een 10!)
Tonic: een 7 (ik moet zeggen dat ik het nog eens wil proberen met een goedkopere tonic, dit is niet de verschil maker in mijn ogen)
Gezichtsgel: een dikke 9! (wederom, de prijs..autsj)
Scrub: een 10!! (Ik weet de prijs niet, maar deze is wat mij betreft goud waard!)

Hopelijk hebben jullie hier wat aan!

Liefs, Charmain

5 opmerkingen:

 1. Klinkt goeehoeed! Jammer van de prijs :p

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind de producten van Clinique erg fijn, alleen jammer dat ze zo duur zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, maar goed, als het werkt wil ik er best wat meer aan uit geven :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik wil nog ook altijd zo'n setje proberen, ookal is het zo prijzig! Ben benieuwd of het echt zo goed is.

  BeantwoordenVerwijderen