dinsdag 30 maart 2010

Orde in de chaos?

Hoe bewaar ik mijn make-up?

Make-up opbergen is altijd lastig. Helemaal als je veel heb! Je wilt niet alles zo goed opbergen dat je eerst een uur bezig bent met alles bij elkaar te zoeken. Maar toch moeten je juweeltjes wel veilig liggen, zodat ze niet uitdrogen, nat worden of er iets anders mee gebeurd!

Ik maak mezelf altijd op aan mijn bureau. Ik heb naast mijn monitor een staande spiegel staan. En daarnaast, dit.Links zien jullie mijn sieradenkistje van Thomas Sabo (ook al zo een verslaving). Ernaast heb ik een soort van rond dienblad die ik pas geleden bij LeenBakker heb gekocht, hij is mooi barok zilver. Erop staan zilveren barok bekers die ik ooit eens bij de Xenos heb gekocht. Ernaast staat van hetzelde materiaal een blikje.

En niet te vergeten mijn Blond kaars ;)

In de meest linker beker heb ik watternstaafjes zitten, van die wattenstaafjes met een puntje. Super handig voor overtollig eyeliner of nagellak. In de middelste beker zitten al mijn oogschaduwkwasten. Nog een wonder dat ik er zo veel heb want ik draag bijna nooit oogschaduw. In de meest rechter beker zitten mijn gezichtskwasten. De meeste van mijn kwasten komen van Ebay, Everydayminerals of MAC (ik heb 1 fullsize en dan zo een klein holliday setje). Aan de bekers 'hang' ik trouwens ook mijn pincetten, haarklipjes (check de roze strikjes!!!) en een verdwaald paar oorbellen.
Voor de bekers staat een groot deel van mijn foundations. Ik moet eerlijk zijn dat dit niet enorm opgeruimd is, maar wel het beste voor mijn foundations. Het kastje wat ik jullie zometeen laat zien, daar passen zij niet in. Niet staand in iedergeval. En ik vind het heel vervelend om mijn foundations op hun zij te laten liggen. Ook staat er een Clinique poreminimizer tubetje, hier later meer over.
Het blikje ernaast bevast wattenbolletjes, mijn nagels lak ik ook aan mijn bureau en dit is enorm handig.
Maar waar laat ik de rest?


Mijn trouwe Helmer kastje van de Ikea staat onder mijn bureau. De bovenste 3 lades gebruik ik voor make-up wat ik vaak gebruik. De vierde la zit oogschaduws in, maar die gebruik ik bijna nooit.
In de lades heb ik kleine plastic bakjes van de Blokker. Deze kan je aan elkaar vast maken.
La 1:

In de bovenste la bewaar ik in het eerste bakje mijn concealers, primers en poeders. Het onderste bakje in het midden bevat al mijn mascara's. Ik weet dat ej mascara's om de 3 maanden hoort te vervangen, maar eerlijk gezegd heb ik dat nog nooit gedaan. Het bakje erboven bevat allerlei soort eyeliners. Kohl, gel en potloodjes in allerlei kleurtjes. Het bakje erboven liggen al mijn wenkbrauwspulletjes.
Direct naast mijn bakje met wenkbrauwspulletjes ligt mijn anastasia etuitje. Eronder is een bakje waar ook nog wat foundations liggen. Deze gebruik ik bijna nooit. Ook hier liggen wat primers en poeders. Deze gebruik ik zelden.
La 2:


Deze foto heb ik andersom genomen, waarom weet ik ook niet. Rechts onder op de foto staan mijn lipsticks, ernaast mijn lippenbalsems. Het bakje erboven liggen mijn lipglossjes in. Erboven liggen mijn blushes en MSF's. Het bakje links daarvan liggen nog een paar blushes. En dat witte grote rondje is ook een soort MSF, daaronder ligt nog mijn bronzer (die ik nooit gebruik aangezien ik spierwit ben). Het laatste bakje liggen ook nog wat lipsticks en blushes die ik niet zovaak gebruik.

La 3:


Nagellak! De meeste lakejs staan gewoon rechtop, degene die niet rechtop passen liggen rechtsboven in een bakje. Hier liggen ook vijlen, pincetten en steentjes in.
Zo, misschien heeft iemand hier wat aan! Vooral de bakjes van de blokker vind ik enorm handig! Vooral omdat er geen ruimte verloren gaat op deze manier.
Liefs, Charmain
7 opmerkingen:

 1. Zo leuk opgeborgen!
  Ik ben echt helemaal verliefd op de zilveren schaaltjes/doosjes <3!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. echt mooi hoor, zou ook eens zo een kastje moeten hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Thanks meiden! Zo een kastje is echt super handig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Whaaa ik ben jaloers! Zo veel! Dat dienblad is echt geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ziet dat er ontzettend leuk uit zeg! Vooral hoe je kwasten zijn opgeborgen in die zilvere barokbekers! Echt superleuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je hebt me op een ideeen gebracht, handig zo en dat dienblad staat gezellig!

  BeantwoordenVerwijderen